Inbjudan till Waldemarsudde

Välkomna till Sveriges vackraste konstmuseum

Prins Eugens Waldemarsudde

På söndag den 24 september kl.14.00 träffas vi på Prins Eugens Waldemarsudde som i år är utsedd för ” Årets konstmuseum”. Huset var ursprungligen hem åt just Prins Eugen.

I museumet finns Prins Eugens egen konstutställning och även tillfälliga utställningar. Den 24 september är utställningen ”Form och färg” av André Lhote aktuell. I lokalen finns även audiovisning tillgänglig. Museet är omgivet av ett vackert blomster och skulpturpark. Där finns även restaurang, cafeteria och butik. I butiken säljs bl. annat den berömda Waldemarsuddekrukan som är formgiven av just Prins Eugen själv.

Vi samlas 13.50 framför museets entré. Om vi blir fler en 10 st. är entré avgiften120 kr per person och det är fri entré för barn. Dom som betalt medlemsavgiften för år 2017 blir bjudna av föreningen. Efter besöket av konstutställningen samlas vi i cafeterian eller i parken, beroende på vädret.

Om du inte hunnit betala medlemsavgiften än för år 2017, är 175 kr som skall till Svensk-Slovenska Vänskapsföreningens Plus Giro nr. 6293883-2.

Till Waldemarsudde tar man spårvägen nr. 7 från Kungsträdgården och går av just vid hållplatsen Waldemarsudde och därifrån är det en promenad på 6 min till museet.

Välkomna till Sveriges vackraste konstmuseum.

SSVF`s styrelse

Kommentarer inaktiverade.