Lyckad Älgsafari

Härom veckan deltog några våra medlemmar och vänner i Älgsafari. Det blev en fullbokad guidning med 163 deltagare totalt som fyllde tre traktorer med släpvagnar.

Älgarna lever inom ett större område som inbegriper äng, åker och skog där de vistas inom ganska fria förhållanden. Älgkor kalvar så gott som varje år och det är inte ovanligt med tvillingfödslar.Vi såg några nyfödda som var jättesöta. Älgkorna kan bli brunstiga redan vid ett års ålder men vanligtvis får de sina första kullar när de är mellan två-tre år gamla.
Älgtjurar, älgkorna och kalvar lever och bor sida vid sida men även var för sig lite grand beroende på parningssäsonger.

I anslutning till de vackra landskapen vid Heby finns cafè och gårdsbutik. En stärkande fika kan vara gott före eller efter (tipsar om älgmackan eller våfflor för vegetarianer t ex) och varför inte köpa med sig bagar, nyckelhållare, bricka och/eller servetter som minne? Kuriosa, ta gärna den branta trappan upp och möt julstämningen året om, där finns en stor inglasad tomteutställning m m. Missa inte djuren på väg in/ut.Vaktlarna!

Här kan du läsa mer om Älgsafari just i Gårdsjö Älgpark, www.gardsjoalgpark.se

 

Älgmatning 20160521_051

 

 

Kommentarer inaktiverade.